-
Terapiye ne zaman başlamak gerekir?
Baş etmede zorlanılan duygular, düşünceler, davranışlar, durumlar ve kişilik özellikleri günlük hayatın akışını aksattığında; kişinin yaşamını normal seyrinde sürdürmesine engel olduğunda ve kendi başına ürettiği çözümler yetersiz veya işlevsiz kaldığında bir uzmandan psikoterapi desteği almak çözümün başlangıcı olabilir.Baş etmede zorlanılan duygular, düşünceler, davranışlar, durumlar ve kişilik özellikleri günlük hayatın akışını aksattığında; kişinin yaşamını normal seyrinde sürdürmesine engel olduğunda ve kendi başına ürettiği çözümler yetersiz veya işlevsiz kaldığında bir uzmandan psikoterapi desteği almak çözümün başlangıcı olabilir.
Kaç seans terapi almak gerekir?
Seans sayısı her danışanın ihtiyacına, probleminin karmaşıklığına ve uygulanan terapi yöntemine göre farklılık göstermektedir. Terapi sürecine başlanıp değerlendirme yapılmadan net bir seans sayısı söylemek mümkün değildir.
Bir seans ne kadar sürer?
Bir seans süresi ortalama 45-50 dakikadır. Ebeveynlerle ilk görüşme ve psikoeğitim seansları ve bazı terapi yöntemlerinde (EMDR Terapisi ve Hipnoterapi gibi) seans süresi 90 dakikadır.
Terapi ücretleri nedir?
Güncel terapi ücretleri için merkezimizi arayarak bilgi alabilirsiniz.
Seanslar ne sıklıkla yapılıyor?
Seans sıklığı danışanın ihtiyacına, problemin yoğunluğuna ve durumun aciliyetine göre değişkenlik göstermektedir. Genel olarak seanslar haftada bir olarak planlanmaktadır. Bununla beraber duruma göre daha sık ya da daha seyrek yapılabilir.
Psikolog, psikiyatrist, psikolojik danışman ve psikoterapist arasındaki farklar nelerdir?
Psikologlar, üniversitelerin 4 yıllık psikoloji lisans bölümlerinden mezun kişilerdir.
Psikiyatristler, tıp fakültesi eğitimlerinin ardından çocuk-ergen veya erişkin psikiyatri alanında uzmanlık eğitimi almış kişilerdir.
Psikolojik danışmanlar, eğitim fakültesi psikolojik danışmanlık ve rehberlik lisans bölümlerinden mezun kişilerdir.Psikiyatristler öncelikli olarak ilaç tedavisi uygularken psikologların ve psikolojik danışmanların ilaç tedavisi yetkisi bulunmamaktadır. Psikologlar ve psikolojik danışmanlar kişinin potansiyelini destekleyici ve ruh sağlığını koruyucu çalışmalar ile eğitimini aldıkları test ve danışmanlık yöntemlerini kullanırlar.
Psikoterapi uygulayabilmek için psikoloji veya PDR lisans mezuniyetinin ardından klinik psikoloji alanında yüksek lisans derecesine sahip olmak ve en az bir terapi ekolüne ait uygulayıcı sertifikasına sahip olmak gerekmektedir. Sağlıklı bir psikoterapi süreci için terapistin süpervizyon almış veya alıyor olması çok önemlidir.
Merkezimizde seçkin üniversitelerin ruh sağlığı bölümlerinden mezun olup klinik psikoloji alanında lisansüstü eğitim almış uzman klinik psikologlar psikoterapi hizmeti vermektedir.
Terapisti neye göre seçmeliyim?
Öncelikle başvuracağınız konu ve yaş grubu ile ilgili terapistin çalışıp çalışmadığını öğrenin. Terapistin önceki çalışma tecrübelerini inceleyin. Terapistin uyguladığı terapi yöntemlerine dair bir ön araştırma yaparak bunların sizin için uygun olup olmadığına dair bir fikir edinebilirsiniz.
Terapinin ilişkisel bir süreç olduğunu unutmayın. Başvurduğunuz terapist alanında yetkin ve deneyimli olsa da her terapi süreci kendine özeldir. Aynı terapistin tüm danışanları ile aynı uyumu yakalaması mümkün olmayabilir. Terapistinizin sizin için doğru uzman olduğuna ilk birkaç görüşmeden sonra karar verebilirsiniz.
Merkezinizde online terapi uygulanıyor mu?
Evet, merkezimizde online terapi uygulanmaktadır. Online terapi; danışanların yurt dışı, şehir dışı veya şehir içinde olup danışmanlık merkezine gelemedikleri durumlarda uygulanan bir psikoterapi şeklidir. Yapılan araştırmalar online terapinin yüz yüze gerçekleştirilen psikoterapi seansları kadar etkin olduğunu göstermektedir. Görüşmeler video konferans uygulamaları üzerinden yürütülmekte olup, seans sıklığı danışan ve terapist tarafından ortak belirlenmektedir. Online seans süresi 45-50 dakikadır.
Merkezinizde yabancı dilde terapi uygulanıyor mu?
Evet, merkezimizde İngilizce terapi uygulanmaktadır.
Nasıl randevu alabilirim?
Telefon, WhatsApp veya e-posta aracılığıyla randevu alabilirsiniz.